Suoraan sisältöön

Kohti kuntoutuspäiviä, osa 15: Psykiatrin näkökulma mielenterveyskuntoutujan työhön paluuseen

Osatyökykyisen mielenterveysongelmaisen henkilön työhön paluusta kertoo kuntoutuspäivillä psykiatrian erikoislääkäri Katinka Tuisku HUSin psykiatrian yksikön työkyvyntutkimuspoliklinikalta. Hän erittelee työhön paluun aikatauluttamista lääkärin näkökulmasta nojaten eri hankkeissa kartuttamaansa käytännön kokemukseen.

Kuntoutuksesta Tuiskulla on laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus. Hän on hoitanut ja kuntouttanut osatyökykyisiä, tehnyt työkyky- ja kuntoutusarvioita, toiminut konsultoivana psykiatrina tehden yhteistyötä työterveyshuollon kanssa, toteuttanut työhön paluuta tukevia psykososiaalisia interventioita sekä kehittänyt psykiatrista työkykyarviota valtakunnallisesti. HUSin psykiatrian yksikön työkyvyntutkimuspoliklinikalla hän on toiminut vuodesta 2010 saakka.

Katinka Tuisku osallistuu kuntoutuspäivillä sosiaali- ja terveysministeriön Osatyökykyisenä työssä -ohjelman (OSKU) kanssa yhteistyössä järjestettävään työryhmään ”Miten jatkaa työuraa osatyökykyisenä?” Työryhmässä keskustellaan ja jaetaan sekä hanke- että tutkimustoiminnan kautta saatuja tuloksia osatyökykyisenä työssä jatkamisesta ja sen vaatimasta tuesta.

Sarjassa esitellään Valtakunnallisilla kuntoutuspäivillä esiintyviä asiantuntijoita ja aiheita. Edellisessä osassa vuorossa oli Validia Kuntoutus Lahden kehittämispäällikkö Hely Streng.


Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons