Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö haluaa kuntoutuksen hyvinvointiyhteiskunnan ydinkysymykseksi

Kuntoutussäätiö käynnistää tulevaisuuskuvansa rakentamisen. Säätiön olemassaolo perustuu arvokkaaseen yhteiskunnalliseen tehtävään. Säätiö haluaa turvata ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta kuntoutuksen keinoin. Työn päämääränä tulee olla ihmisen arvokas elämä ja arki.

”Kuntoutuksen tarve ja muodot muuttuvat koko ajan. Noin puoli miljoonaa suomalaista saa Kelan sairauspäivärahaa tai on työkyvyttömyyseläkkeellä. Tämän päälle on laskettava ikääntymisen ja työurien pidentämisen tuomat kuntoutustarpeet. Töitä siis riittää”, Kuntoutussäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Mykkänen erittelee.

 

Mykkäsen mukaan tarvitaan myös asennemuutosta.

 

”Varsinainen kuntoutus ymmärretään meillä edelleen vahvasti määräpäivinä annettavaksi yksilökuntoutukseksi. Ryhmäkuntoutuksen merkitystä ei nähdä riittävästi, ei myöskään kuntoutuksen kokonaisvaltaisuutta.”

 

Vaikka perustehtävä säilyy, toteuttamiskeinot muuttuvat

 

Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitusen mukaan koko suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on murroksessa.

 

”Elämme avoimessa digitaalisessa maailmassa. Perustehtävämme voi säilyä muuttumattomana pitkiäkin aikoja, mutta keinot tehtävän toteuttamiseen muuttuvat ajan mukana. Kuntoutus pitää nostaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisen agendalle.”

 

”Haemme uudistustyöllä säätiön roolia, painopisteitä ja tulevaisuuden suuntaa. Haluamme säätiöstä kestävällä tavalla toimivan yhteiskunnallisen toimijan ja entistä vahvemman vaikuttajan. Tässä roolissa hyödynnämme myös modernia teknologiaa ja työvälineitä”, Kuitunen jatkaa.

 

Tulevaisuuskuvan rakentaminen sisältää strategian ja arvojen kirkastamisen sekä kestävän johtamisen ja säätiön mainekuvan kehittämisen. Kehitystyö tehdään tiiviissä yhteistyössä henkilöstön, sidosryhmien ja asiakkaiden kanssa. 

 

Lisätietoja

Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen

p. 044 781 3117
soile.kuitunen@kuntoutussaatio.fi

Twitter: @KuitunenSoile


Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons