Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö selvittää, millaista tukea nuori tarvitsee työuransa alkuun

Kuntoutussäätiössä on vuoden ajan ollut käynnissä Tukea työkykyyn ja oppimiseen työuran alussa -hanke.

”Tutkimme, minkälaista tukea työuransa alkutaipaleella olevat nuoret tarvitsevat ja miten esimerkiksi oppimisvaikeuksiin suhtaudutaan työelämässä”, projektipäällikkö Kimmo Terävä kertoo.

Kesko (erityisesti Keslog ja K-citymarket) on hankkeessa yhteistyöyrityksenä ja niiden työterveyshuollot sekä työsuojeluhenkilöstö aktiivisesti mukana kehittämistyössä.

Hankkeen keskeisiä teemoja ovat mm. miten tunnistaa oppimisvaikeudet, miten huomioida niitä perehdytyksessä ja miten varhaisen tuen mallit ottavat huomioon nuorten erityistarpeet.

”Hyvin suunniteltu ja toteutettu perehdytys lyhentää työn oppimiseen käytettyä aikaa. Sekä nuoren että yrityksen kannalta onkin tärkeää, että perehdytyksen tapaa ja malleja pohditaan ja otetaan huomioon myös erilaiset oppijat”, Terävä sanoo.

Monella nuorella työelämään ja työsuojeluun liittyvät asiat ovat vielä varsin tuntemattomia, joten niiden opastamiseen on käytettävä riittävästi resursseja.

Hankkeessa ilmestyy maaliskuussa 2015 nuorten tukeen ja oppimisvaikeuksiin liittyvä opas, joka on suunnattu työsuojeluhenkilökunnalle, työterveyshuollolle, esimiehille ja perehdyttäjille.

Lisää hankkeesta ja oppimisvaikeuksista voi lukea tutkija Johanna Korkeamäen blogikirjoituksesta. >>

Lisätiedot

projektipäällikkö Kimmo Terävä
p. 040 821 9981
kimmo.terava@kuntoutussaatio.fi

tutkija Johanna Korkeamäki
p. 044 781 3127
johanna.korkeamaki@kuntoutussaatio.fi

Tukea työkykyyn ja oppimiseen työuran alussa -hanke Työsuojelurahaston verkkosivuilla. >>


Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons