Suoraan sisältöön

Kohti kuntoutuspäiviä, osa 8: Lähisuhdeväkivallasta pois

Usein ajatellaan, että väkivalta ei kosketa meitä ja että sen tekijät ovat vain tietyn sosiaaliluokan edustajia. Käytännön työstä on kuitenkin havaittu, että väkivaltaan sortuvat niin tavalliset miehet kuin naisetkin. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että väkivalta yhteiskunnassa vähenee.

”Väkivallan käyttämiseen, sen kohteeksi joutumiseen tai todistamiseen liittyy paljon häpeää ja syyllisyyttä. Väkivallasta puhumisen ja avun hakemisen myötä moni väkivallan kyllästämä elämä on voinut saada Lyömättömällä Linjalla uuden mahdollisuuden jo sukupolvienkin välisen väkivaltaketjun katkaisemiseen. Tämä mahdollisuus on uutta ja onnellista toivoa luovaa”, kertoo Lyömätön Linja Espoossa ry:n toiminnanjohtaja Jari Hautamäki.

Hän saapuu  Kuntoutuspäiville kertomaan Lähisuhdeväkivallasta pois- kuntoutumisesta ja siitä, miten väkivallan käytön voi lopettaa.

Hautamäki on työskennellyt 20 vuoden ajan väkivaltaa käyttäneiden miesten ja heidän perheidensä auttamiseksi.  Työtehtävissään hän soveltaa psykoterapiaa, työnohjausta ja hyödyntää elämän ja työn kokemuksiaan.

Jari Hautamäki osallistuu Kuntoutuspäivillä työryhmään ”Monin tavoin maaliin — tarkastelussa erilaiset terapiat”, jossa tutustutaan käytännönläheisesti vähemmän valokeilassa olleisiin terapia- ja kuntoutusmenetelmiin.

Sarjassa esitellään Valtakunnallisilla kuntoutuspäivillä esiintyviä asiantuntijoita ja aiheita. Edellisessä osassa vuorossa oli kuntoutuslääkäri ja työterveyshuollon erikoislääkäri Raija Kerätär.

Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 9.–10.3.2015 Helsingin Messukeskuksessa. Teema on Kuntoutuspolkuja.


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons