Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön ja Invalidiliiton sevitys: Joukkoliikenne palvelee huonosti liikuntavammaisia ihmisiä

Kyselyn perusteella liikuntavammaisille soveltuvaa joukkoliikennettä on Suomessa vähän tai ei ollenkaan. Kaupunkimaisissa kunnissa tilanne on kuitenkin parempi kuin maaseutumaisissa, joissa joukkoliikenteen käyttömahdollisuudet ovat hyvin vähäiset.

Julkisista liikennevälineistä parhaiten liikuntavammaisille soveltuu juna kun taas erityisesti pitkän matkan linja-autoissa kaluston esteellisyys on suuri haaste. Monet liikuntavammaiset henkilöt turvautuvat käytännössä omaan autoon tai kuljetuspalveluun, muuten liikkuminen on mahdotonta.

Selvityksen loppuun on koottu joukon ehdotuksia vammaisten henkilöiden liikkumisvapauden parantamiseksi. Olennaista olisi kehittää julkisen liikenteen esteettömyyttä, jotta se palvelisi paremmin kaikkia ihmisryhmiä, myös liikuntavammaisia henkilöitä.


Sisältö päivitetty 07.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons