Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön Jamit-hanke löysi ratkaisuja työssä jatkamiseen

Jamit-hanketta johtanut kehittämisjohtaja Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiöstä kertoo, että keskeinen osa hanketta on ollut osatyökykyisten työssä jatkamisen vahvistaminen.

”Työssä jatkamista on edistetty esimerkiksi kehittämällä työterveyshuollon uuden asiantuntijan, työluotsin, roolia. Työluotsi-kokeilun kautta on löytynyt ratkaisuja työssä jatkamiseen useitakin vuosia työelämästä poissa olleille.”

tapio ropponen

Kevan asiantuntijalääkäri Tapio Ropponen korosti Jamit-hankkeen loppuseminaarissa johdon vastuuta työkyvyn edistämisessä.

Hankkeessa tehtiin myös aktiivista yhteistyötä pientyöpaikkojen kanssa.  

”Saimme kuvan arjesta, jossa työkyvyn tukemiseen ja työsuojelun edellyttämien mallien käyttöönotto on jäänyt perustyön alle. Hankkeessa tuotettiin Työhyvinvointia työpaikoille -opas. Sen avulla pientyöpaikat voivat helpommin huolehtia velvoitteistaan”, Mäkelä-Pusa sanoo.

Avaa Jamit-hankkeen loppuraportti tästä linkistä.

Lisätiedot

kehittämisjohtaja Pirkko Mäkelä-Pusa
p. 040 833 2643
pirkko.makela-pusa@kuntoutussaatio.fi

Työurien jatkamisen tuki (Jamit) -hankkeen kehittämistyön tavoitteena oli edistää työhyvinvointia ja tukea työkykyä. Hanke päättyy vuoden 2014 lopussa. Juuri ilmestyneen loppuraportin lisäksi ilmestyy vielä selvitysraportti osatyökykyisten tukemisen käytännöistä. Raportti sisältää mm. kansainvälisten mallien esittelyä sekä tutkimustuloksia.


Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons