Suoraan sisältöön

Haku elokuussa 2014 alkavalle 18–60-vuotiaiden ilmaiselle ammatilliselle kuntoutuskurssille käynnissä

Syinä voivat olla sairaus tai vamma sekä hankala elämäntilanne tai elämänhallinnan ongelmat, joiden vuoksi työ- tai opiskelupaikan hankkiminen on vaikeutunut.

Kelan kustantaman kurssin tavoitteena on kuntoutujien ammatillisten suunnitelmien edistäminen ja tukeminen sekä työ- ja toimintakyvyn, elämänhallinnan ja aktiivisuuden kohentaminen.

Kuntoutuksesta vastaa työryhmä, johon kuuluvat lääkäri, psykologi, työelämän asiantuntija, sosionomi, fysioterapeutti ja opettaja. Kurssiin kuuluu sekä yksilö- että ryhmätapaamisia. Merkittävässä osassa kuntoutusta on kuntoutuslaitoksen ulkopuolella tehtävä työharjoittelu.

Kurssille hakeminen

18–60-vuotiaat:
4.8.2014 (Kelan kurssinumero 54529)

Hakemukset Kuntoutussäätiöön viimeistään 4.6.2014.

Kuntoutukseen on esivalinta, jolla varmistetaan, että kuntoutujan päämääränä on ammatillinen eteneminen.

Kuntoutukseen haetaan toimittamalla Kuntoutussäätiöön lääkärin B-lausunto sekä Kelan kuntoutushakemus (KU 101). B-lausunnon saa hoitavalta lääkäriltä tai terveyskeskuksen omalääkäriltä.

Kuntoutussäätiö tekee kurssilaisten esivalinnan haastattelun ja hakemusasiakirjojen perusteella ja toimittaa suosituksensa hakemusten mukana Kelaan, jossa kuntoutuspäätökset tehdään. Kursseille valitaan 10 kuntoutujaa.


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons