Suoraan sisältöön

Kohtaamistaide aktivoi aisteja ja ajatuksia

Sinikka Salomaa sanoo kohtaamistaiteen antaneen uusia ajatuksia.

Kohtaamistaide (Clinical Art) on Japanissa kehitetty, kuvataiteita hyödyntävä työmalli, joka pyrkii aktivoimaan aisteja ja ajatuksia.

Kohtaamistaidetta on Suomessa hyödynnetty mm. vanhustyössä, lastensuojelussa ja mielenterveyskuntoutuksessa. Kuntoutusalan kirjastossa esillä olevat työt ovat tehneet Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset (Polli) ry:n työntekijät.

Halusimme tukea työssä jaksamista muutoin kuin perinteisellä työnohjauksella. Taiteen tekeminen opetti uusia asioita paitsi itsestä myös työkavereista. Kohtaamistaide antoi virtaa myös työn ulkopuoliseen elämään, kertoo Polli ry:n projektipäällikkö Sinikka Salomaa.

Polli ry:n viisihenkinen työyhteisö osallistui Anita Alasen ja Meeri Falck-Lydmanin vetämään kohtaamistaiteen ryhmään syksyllä 2013. Kohtaamistaiteeseen kuuluu, että viimeisen kokoontumisen jälkeen työt kootaan näyttelyksi.

Kohtaamistaiteen menetelmät ovat moninaiset: Nämä teokset on maalattu kävyillä ja pienillä kuulilla.

Sisältö päivitetty 07.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons