Suoraan sisältöön

Kohtaamistaide aktivoi aisteja ja ajatuksia

Kohtaamistaide (Clinical Art) on Japanissa kehitetty, kuvataiteita hyödyntävä työmalli, joka pyrkii aktivoimaan aisteja ja ajatuksia.

Kohtaamistaidetta on Suomessa hyödynnetty mm. vanhustyössä, lastensuojelussa ja mielenterveyskuntoutuksessa. Kuntoutusalan kirjastossa esillä olevat työt ovat tehneet Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset (Polli) ry:n työntekijät.

   

Halusimme tukea työssä jaksamista muutoin kuin perinteisellä työnohjauksella. Taiteen tekeminen opetti uusia asioita paitsi itsestä myös työkavereista. Kohtaamistaide antoi virtaa myös työn ulkopuoliseen elämään, kertoo Polli ry:n projektipäällikkö Sinikka Salomaa.

Polli ry:n viisihenkinen työyhteisö osallistui Anita Alasen ja Meeri Falck-Lydmanin vetämään kohtaamistaiteen ryhmään syksyllä 2013. Kohtaamistaiteeseen kuuluu, että viimeisen kokoontumisen jälkeen työt kootaan näyttelyksi.

kohtaamistaide

Sinikka Salomaa sanoo kohtaamistaiteen antaneen uusia ajatuksia.
kohtaamistaide

Kohtaamistaiteen menetelmät ovat moninaiset: Nämä teokset on maalattu kävyillä ja pienillä kuulilla.

Kohtaamistaiteen näyttely on esillä Kuntoutusalan kirjastossa 7.2.2014 saakka kirjaston aukioloaikoina.


Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons