Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö mukana selvittämässä sosiaalisen kuntoutuksen tarpeita Tampereella

Työssä käydään läpi sosiaalisen kuntoutuksen palvelutarpeita ja -vajeita Tampereella, esitellään hyviä käytäntöjä sekä annetaan suosituksia palvelujen järjestämiseksi jatkossa Tampereen alueella.

Selvityksessä nousi esille, että sosiaalisen kuntoutuksen toimintakenttä Tampereella on sirpaleinen ja ohjautuminen palveluihin epäyhtenäistä. Haastateltujen mukaan osa asiakkaista putoaa kaikkien palveluiden ulkopuolelle. Asiantuntijoiden mielestä palveluiden tulisi muodostaa asiakkaita voimaannuttavia palveluketjuja, joiden kautta asiakkaan työkyky voidaan palauttaa.

Haastatteluissa kaivattiin selkeyttä eri toimijoiden rooleihin ja vastuisiin sosiaalisessa kuntoutuksessa. Esiin nousi myös toive esimerkiksi TE-toimiston, sosiaalitoimiston, Kelan ja terveyskeskuksen sijoittumisesta fyysisesti samaan paikkaan: tämä lisäisi yhteistyön jouhevuutta.

Selvitystyön esittely- ja keskustelutilaisuus pidettiin Tampereen yliopistolla 16.9. Tällöin julkaistiin myös selvitystyön loppuraportti. Tilaisuuteen osallistui yli 100 henkilöä mm. sosiaalipalvelujen ja työllisyydenhoidon ammattilaista lähinnä valtiolta, kunnista ja kolmannelta sektorilta.

Lisätietoja Kuntoutussäätiön osuudesta antaa tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma, puh. 044 7813 096 / mika.ala-kauhaluoma@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 13.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons