Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön kuntouttajamitali erikoistutkija Vappu Karjalaiselle

Perusteluissa korostui Vappu Karjalaisen usean vuosikymmenen kestänyt ura kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämistyössä. Hän on työllään edistänyt pitkäaikaistyöttömien aktivoinnin ja työllistämisen uusien mallien luontia. Lisäksi Vappu Karjalainen on ollut taustavaikuttajana muun muassa kuntouttavan työtoiminnan, työvoiman palvelukeskusten ja työttömien terveyspalvelujen käynnistämisessä ja kehittämisessä.

Palkittu ei päässyt vastaanottamaan mitalia matkan vuoksi, mutta kiitospuhe kuultiin Kuntoutussäätiön toimitusjohtajan Veijo Notkolan lukemana. Puheessaan Karjalainen korosti kuntoutuksen positiivista roolia terveyden ja työkyvyn vaalijana.

”Kuntoutuksen toiveikkuus ja tulevaan suuntaaminen ovat myönteistä kaiken vaikean keskellä. Heikossa asemassa oleville ihmisille kuntoutuksella voi olla suuri merkitys.”

Karjalainen muistutti, että terveyteen, työkykyyn ja sosiaaliseen selviytymiseen liittyvät ongelmat ajavat yhä enemmän myös nuoria syrjään työelämästä ja muusta yhteiskunnasta.

”Haluan nähdä saamani huomionosoituksen tunnustuksena kuntoutuksen sosiaaliselle näkökulmalle ja yhteiskunnalliselle merkitykselle”, tiivisti Vappu Karjalainen kiitoksensa.

Kuntoutussäätiö myöntää vuosittain kuntouttajamitalin tunnustuksena kuntoutuksen hyväksi tehdystä toiminnasta. Mitali myönnetään Suomessa toimivalle henkilölle, työryhmälle, laitokselle, järjestölle tai kuntoutujalle. Kuntoutujamitali jaettiin 22. kerran. Viime vuonna palkittiin vammaisjärjestöjen Sisäänheitto työelämään -hanke.


Sisältö päivitetty 06.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons