Suoraan sisältöön

Uusi Kuntoutus-lehti: Yksilöllinen kuntoutus voi muuttaa ikääntyneen ihmisen elämän

Nykyisessä ikääntyneen väestön kuntoutuksessa noudatetaan melko rutiininomaisesti samoja kuntoutusmenetelmiä kuin nuoremmankin aikusiväestön kohdalla. Yksilöllisessä kuntoutuksessa ikääntynyt ihminen voi kuitenkin löytää vanhan harrastuksen tai jopa uuden ihmissuhteen, joka muuttaa hänen elämäänsä. Ikääntyneiden ihmisten kuntoutusta tulisi siis tarkastella kriittisesti, kirjoittaa tutkija Aila Pikkarainen ikääntyneiden kuntoutuksen kehittämishanketta (IKKU) käsittelevässä artikkelissaan.

Toimiva luottamussuhde on lähtökohtana vapautuvien vankien sopeutumisessa yhteiskuntaan. Monien vankien luottamus itseensä, toisiin ja yhteiskunnan instituutioihin on vähäistä. Projektityöntekijä Marko Tapio esittelee viime vuonna loppuneen Vahvasti tukien -hankkeen tuloksia. Hankkeen päämääränä oli vapautuvien asunnottomien päihdeongelmaisten vankien syrjäytymiskierteen katkaiseminen. Tärkein tuotos on 4–8 kuukautta kestävä, portaittain etenevä avokuntoutusohjelma.


Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons