Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö: terveyden edistämisen määrärahojen leikkaus heikentäisi kuntoutujan asemaa

– Työstä syrjäytynyt tai syrjäytymisvaarassa oleva tarvitsee hänelle sopivaa palvelua, kuten kuntoutusta, mahdollisimman hyvissä ajoin. Varhainen puuttuminen on sijoitus ihmiseen. Työurien jatkamisesta on turha puhua, jos resurssia leikataan, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Veijo Notkola sanoo.

Terveyden edistämisen määrärahasta myönnetään valtionavustuksia järjestöille, säätiöille, kunnille ja muille toimijoille terveyden edistämiseen sekä päihteiden käytön ja tupakoinnin ehkäisyyn ja vähentämiseen. Määräraha on tarkoitettu kokeilu-, kehittämis- ja tutkimushankkeisiin sekä ohjelmiin. Tämän vuoden hankkeista yli puolessa on otettu huomioon sosioekonomisten terveyserojen kaventaminen.

– Sosiaalinen eriarvoisuus on liian suurta,  mitattiinpa sitten terveyttä tai terveyspalveluiden ja kuntoutuspalveluiden käyttöä. Kuntoutukseen kohdistuu eriarvoisuuden ehkäisemisessä isoja odotuksia, Notkola toteaa.


Sisältö päivitetty 15.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons