Suoraan sisältöön

Työkyvyttömyys ja kuolleisuus sekä johtajuuksien rajapinnat käsittelyssä vuoden ensimmäisessä Kuntoutus-lehdessä

Miksi neljännes asiantuntijoista ja lähes joka toinen työntekijä ei säilytä työkykyään – tai ääritapauksissa henkeään – eläköitymisikään? Näin kysyy Kuntoutussäätiön tutkimus- ja kehittämispäällikkö Tiina Pensola uuden Kuntoutus-lehden pääkirjoituksessa Työkyvyttömyys ja kuolleisuus lyhentävät työuria työntekijäammateissa.
Lue lisää tästä. >>

Tutkija Helena Härkönen ja yliopistonlehtori Jenni Airaksinen Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta tarkastelevat artikkelissaan paikallista sosiaali- ja terveysjohtamista: sen sisällä olevien erityyppisten johtajuuksien rajapintoja ja muuttuvan ympäristön johtamiselle asettamia rajoituksia. Esimerkkeinä rajapinnoista ja niillä esiintyvistä ongelmista esitellään kolme sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-aluetta.
Lue Johtajuuksien rajapinnat sosiaali- ja terveydenhuollossa -artikkelin tiivistelmä tästä. >>

Palveluntuottaja joutuu jatkuvasti käymään keskustelua siitä, miten hyvin palvelut vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Asia on erityisen ajankohtainen asiakaskunnan muuttuessa. Niemikotisäätiössä on viimeisten vuosien aikana tapahtunut jatkuvaa asiakaskunnan muutosta. Palveluiden piiriin ohjautuu nykyisin yhä nuorempia, usein haasteellisempia, mutta samalla myös aikaisempaa toimintakykyisempiä mielenterveyskuntoutujia. Tässä lähtökohta Niemikotisäätiön toimitusjohtaja Seppo Erosen tekstiin Elviksestä potkua nuorten mielenterveyskuntoutujien elämään.

Tutustu tarkemmin Kuntoutus-lehteen 1/2012 tästä linkistä. >>


Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons