Suoraan sisältöön

Uudessa Kuntoutus-lehdessä asiaa kuntoutuskansalaisuudesta ja internetin käytöstä MS-kuntoutuskurssin välineenä

Vieraileva pääkirjoittaja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki puoltaa kuntoutuksen kokonaisuudistusta:  kuntoutus ei voi uudistua ja kehittyä pienten yksittäisten muutosten kautta. ”Eri tahojen toiminnan linjausten, suunnitelmien ja toimenpiteiden nykyistä parempi koordinaatio on välttämätöntä asiakkaan näkökulmasta”, Välimäki kirjoittaa.

Kuntoutussäätiön erikoistutkija Minna Mattila-Aallon ja Helsingin yliopiston tutkijatohtori Jan Johanssonin tieteellinen artikkeli Kuntoutuskansalaisuutta rakentamassa tarkastelee sosiaalisen osallisuuden toteutumista päihdekuntoutuksessa: minkälaista yhteiskunnallista jäsenyyttä tähän prosessiin liittyen rakentuu.

Soveltuuko internet MS-taudin kuntoutuskurssin välineeksi? Tätä tarkastelee Maire Heikkinen katsauksessaan Verkosta voimaa ja tukea. Katsaus perustuu hänen samannimiseen väitöskirjaansa.

Lisäksi mm. valtakunnallisen vammaisneuvoston pääsihteeri Sari Loijaksen puheenvuoro  joustavan kuntoutusjärjestelmän puolesta sekä Kuntoutussäätiön tutkimus- ja kehittämispäällikkö Tiina Pensolan kirjaesittely Kuntoutus muutoksessa -teoksesta.

Kuntoutus-lehti 4/2011 on luettavissa kokonaisuudessaan Issuu-palvelussa.


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons